Parnereink

A Talea Egyesület partneri együttműködései

Legyen Ön is partner!

A tevékenységét 2010-ben megkezdő egyesület mára elérte, hogy a nehezn nyitó helyi közösség nemcsak elfogadta, hanem érdeklődéssel és egyre nagyobb részvétellel várja a soron következő programot. A gyerekközösség kifejezetten nyitott, érdeklődő és aktív, közülük sokaknak az egyesület által helyben nyújtott kulturális programok szolgálnak az egyetlen, ilyen jellegű tevékenységen való részvétei lehetőségkét. A gyerekeken keresztül egyre nagyobb arányban tudjuk megszólítani a szülőket is, ami különösen fontos eredmény a jobbára hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő, nehezebben motiválható családok esetén. Gyermeknapi rendezvényünkön közel 100 fő vett részt, ami a 400 főt el nem érő lakosággszám esetén magas arány. Jelentőségét növeli, hogy a részvétel fifejezetten családi együttműködést igényelt.

A gyerekek körében a leginnkább népszerű, a valamely jeles ünnep köré szervezett kézműves, és a természeti értékekeket közelről bemutató madarászati foglalkozásaink, ezeken növekvő létszámban vesznek részt. Fontos erdményünk, hogy valamennyi kézműves foglalkozáson a helyi tinik közül önkéntes segítőnek jelentkeztek többen, akik a rendezvényen való aktív részvétel mellett folyamatos segítséget nyújtanak a szervezőknek, így tanulva el a rendezvényszervezés és lebonyolítás alapjait, a másokért végzett önkéntes munka felelősségét, akortárs segítést és a civil működési hátteret.

Az AGE of HOPE és a VONESZO alapítványokkal és a BÍBER Egyesülettel együttműködve kölcsönösen támogatjuk egymás rendezvényeit részvétellel, szakmai segítségnyújtással, önkéntes munkával (gyermeknapi rendezvényünkön 20 fő önkéntes), csereprogramokkal (üdültetés) és adományokkal. Az olvasóvá nevelést célzó ún útravaló programunk harmadik éve töretlen. Ennek keretében valamennyi,a faluban élő az évben született, óvodát, alsó illetve felső tagozatot kezdő gyerek könyvcsomagot kap. Idén azok, akik a program első évében újszülöttként kaptak könyvet, már ovit kezdőként a második csomagot kapják. Tízéves korára így minden helyi gyermeknek saját kis könyvtára lehet. Az olvasás szeretete önmagában is érték, de az iskolakezdéskor kifejezetten előnyt jelent, kompenzálhatja azt a hátrányt, amit esetleg más faktorok miatt a helyi gyermekek esetében fontos kiküszöbölni.

Sportrendezvény szervezésével sikerült felkeltenünk a helyi fiatal felnőtt korosztály érdeklődését is az egyesület tevékenysége iránt, utánpótlásként tekintünk rájuk.
Harmadik éve indul néptánccsoportunk önkéntes szakember vezetésével, ami egyrészt népi hagymány ápolása, másrészt mozgásra nevelés, így több célkitűzésünk megvalósításában is előre vitt. Idén az eddigi legnagyobb létszámmal, 13 fővel kezdett a csoport. Önkéntes közreműködésével bonyolítjuk az új kezdeményezésnek számító helyi ifjúsági filmklubot is. Meglévő eszközeink kölcsönzésével, szakirodalom megvásárlásával támogatjuk a helyi óvoda működését. Új civil kapcsolatunk (BOHÓCOK A LÁTHATÁRON) hatvan környékbeli gyermeknek tart ingyen színházi előadást.

Támogatások

Felhívás címe és kódszáma: Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület - Helyi gazdaságfejlesztés és vállalkozások együttműködésének ösztönzése, VP6-19.2.1.-14-8.1.1-17

Kedvezményezett neve: TaleaViridis-Ipolydamásd Gyermekekért és Ifjúságért Egyesület

Projekt címe: Ipolymenti térségi turisztikai együttmuködés és szolgáltatásfejlesztés

Projekt azonosítója: 3197096403

Elnyert támogatás összege: 11 230 469 Ft

Támogatás mértéke: 85%

Projekt tartalma: A projekt keretében a TaleaViridis-Ipolydamásd Gyermekekért és Ifjúságért Egyesület további 2 konzorciumi taggal közösen építési tevékenység, valamint vízisport eszközök beszerzése valósult meg az Alsó-Ipolymente régió két végpontján, turisztikai szálláshely biztosítására, turisztikai programszervezésre, valamint kiegészítő ökoturisztikai képzés helyszín kialakítása céljából.

Felhívás kódja: VP6-19.2.1.-14-8.1.4-17

Projekt címe: Egyesület népszerűsítését támgató honlapfejlesztés

Projekt azonosítója: 1926286428

Elnyert támogatás összege: 1 494 975 Ft

Felhívás kódja: VP6-19.2.1.-14-8.1.3-17

Projekt címe: Ifjúsági közösségépítő program megvalósítássa Ipolydamásdon és a térségi településeken

Projekt azonosítója: 1926372813

Elnyert támogatás összege: 1 939 378 Ft

Felhívás kódja: VP6-19.2.1.-14-8.1.1-17

Projekt címe: Táborozási szolgáltatások kialakítása az Ipoly mentén

Projekt azonosítója: 1955101783

Elnyert támogatás összege: 3 716 066 Ft